+31 (346) 230016  info@wegnaarsucces.nl

Outplacement

bevolkingsdagWaarom outplacement?
Door de vernieuwde ontslagwet (1 juli 2015) bent u, als werkgever, verplicht om een transitievergoeding te betalen aan uw medewerkers, van wie u afscheid neemt. Dit geldt voor de medewerkers die minimaal 2 jaar bij u in dienst zijn en minimaal 12 uur per week werkzaam zijn. De hoogte van deze vergoeding wordt vastgesteld door een formule. Outplacement is een gebruikelijke methode om uw medewerker te (laten) begeleiden naar een andere baan. Door het aanbieden van een outplacement traject biedt u uw medewerker een kans op een nieuwe baan. Daarnaast kunt u de kosten voor een outplacement traject aftrekken van de hoogte van de transitievergoeding.

'Standaard outplacement' ?
Natuurlijk kunt u kiezen voor een gangbaar outplacement bureau, dat 'klassieke' outplacement biedt. Keuze genoeg! En de kwaliteit hiervan is wisselend, maar meestal goed. Aan deze trajecten kleven echter wel vaak nadelen:

  • Er is één loopbaancoach die het hele traject begeleidt. De ervaring leert dat coaches vaak heel goed zijn in een onderdeel van het traject, zoals de ontdekking van eigen talenten en valkuilen, of juist het solliciteren naar een baan. Maar bij een focus op het ene onderdeel, krijgt het andere onderdeel vaak (te) weinig aandacht. En hierdoor is de effectiviteit van het traject niet optimaal.
  • De meeste outplacementtrajecten zijn standaard en niet op maat. En zeg nu zelf; niet iedere medewerker heeft hetzelfde nodig, toch?
  • De netwerkmogelijkheden bij het klassieke outplacementtraject zijn beperkt tot het netwerk van het outplacementbureau. Jammer!
  • Een goed outplacementtraject is meestal erg prijzig.

Door deze nadelen hebben de meeste outplacement trajecten te weinig effect. Daar gaan wij bij Weg naar Succes verandering in brengen!

Lees hier meer over waarom Weg naar Succes zo goed werkt.

Lees hier meer over onze outplacement pakketten.

Contact opnemen

Weg naar Succes - Groenekanseweg 246J - 3737 AL Groenekan - (0346) 230016 - info@wegnaarsucces.nl

Vul hier je naam in
Vul hier je telefoonnummer in
Vul hier je e-mailadres in Bevestiging e-mailadres
Schrijf hier je bericht

 

 

 

Judith en Simône

First-supplier

Uw vaste partner voor al uw personeelszaken. Dat is Weg naar Succes. Betrokken, vakkundig en flexibel. Wij maken graag vrijblijvend kennis met u!

Lees hier onze Algemene Voorwaarden

Adres

  Weg naar Succes
  Groenekanseweg 246J, Groenekan

   (0346) 230016
  info@wegnaarsucces.nl  
  Ma-Vr: 8.30 - 17.30

Links

  Weg naar Succes voor werkenden 

UA-112424356-1
0
keer gedeeld